Vergunningcheck

Na het doorlopen van de omgevingsscan, het principeverzoek en de wijziging van het bestemmingsplan begin je met het aanvragen van vergunningen. Als je geluk hebt kun je hier al direct na de omgevingsscan mee beginnen. Ook is het mogelijk dat je helemaal geen vergunning nodig hebt en vergunningsvrij kan bouwen. Dat hangt helemaal van de situatie af en de uitkomsten uit de omgevingsscan. Hierbij kijken wij van Mount advies al welke vergunningen je nodig hebt en welke voorwaarden de gemeente aan die vergunningen stelt.

 

 

 

Lees ervaringen van anderen
image

Soorten vergunningen

Wanneer je ons inschakelt kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt voor een buitenbak, B&B, nevenactiviteit of tijdelijke ontheffing voor het organiseren van een wedstrijd of evenement. Mount advies kan de volgende vergunningen voor je aanvragen:

  • Reguliere omgevingsvergunning
  • Ontheffing/Afwijking van het bestemmingsplan
  • Uitgebreide omgevingsvergunning
  • (Tijdelijke) Vergunning voor evenementen/wedstrijden
  • Tijdelijke vergunning voor gewijzigd gebruik (kruimelgevallen) 
image

Nevenactiviteiten agrarisch bedrijf

Een verbreding op een agrarisch bedrijf zoals een theetuin, zorgboerderij of winkel met streekproducten is vaak met een omgevingsvergunning in een bestemmingsplan mogelijk, maar dat is per gemeente verschillend. Het ene bestemmingsplan is heel uitgebreid en vertelt precies wat mag en onder welke voorwaarden, het andere bestemmingsplan kan juist weer heel onduidelijk zijn. Bij de ene gemeente kan het met een omgevingsvergunning geregeld worden, bij een andere gemeente is het alleen mogelijk met een wijzigingsbevoegdheid (het kleine broertje van de bestemmingsplanwijziging) en weer een andere gemeente vindt dat je hiervoor het bestemmingsplan moet wijzigen. Om inzichtelijke te krijgen wat wel en niet kan en welke procedures nodig zijn maken we eerst een omgevingsscan.

image