Eén jaar Mount advies

De tijd vliegt voorbij. Een paar weken geleden realiseerden we ons dat het alweer een jaar geleden was dat Feije op de stoep stond bij de KVK. Het is een enorm bewogen periode geweest op vele fronten. Na dit jaar is het hoog tijd om terug te blikken samen met onderneemster Feije van Eijndhoven.

Dit was jouw eerste jaar als ondernemer, hoe was dat voor jou?

“Ik had niet verwacht dat mensen mij al gelijk zo goed wisten te vinden. Toen ik net startte was ik blij dat ik vanuit mijn vorige werkgever een aantal dossiers mocht meenemen, dit aantal is inmiddels meer dan verviervoudigd. Zeker in de paardenwereld weten de klanten mij goed te vinden, dus aan werk geen gebrek. Daar ben ik best trots op als je beseft wat voor raar jaar het is geweest door corona.”

 

Hoe komt het dat mensen jou gelijk zo goed wisten te vinden?

“Het hebben van een goed netwerk bleek voor mij de sleutel tot het succes te zijn. Door aangeraden te worden, heb ik al een heel aantal nieuwe klanten mogen helpen. Dat netwerk probeer ik constant uit te breiden door nieuwe contacten te leggen en samenwerkingen aan te gaan. Wat daarnaast ook een hele goede stap is geweest, is het investeren in een goede website en zichtbaarheid op social media. Als starter is een goede website best een kostenplaatje, maar inmiddels heeft hij zichzelf al terugverdiend. Ook publiceren we regelmatig blogs die we adverteren op social media om mijn kennis te delen. Het was niks rustig opstarten en alles stapje voor stapje, maar vanaf het begin alles meteen professioneel aanpakken. Een mooie huisstijl, briefpapier, visitekaartjes en online uitingen waardoor we gelijk gezien werden. Ik wilde direct een professionele indruk maken en dat is volgens mij gelukt, want sommige mensen die ons nog niet kennen denken dat Mount advies een heel groot bedrijf is terwijl ik het momenteel nog allemaal zelf doe met behulp van wat samenwerkingen.”

image

Hoe belangrijk is dat samenwerken voor jou?

“Voor mij is dat een belangrijke schakel in mijn bedrijf. In ons vakgebied is het niet te doen om alles te weten. Aan het bijhouden van alle (wets)regels heb je al bijna een dagtaak, omdat deze in een rap tempo veranderen. Daarom specialiseren veel adviseurs zich, zoals ik mezelf gespecialiseerd heb in de paardenhouderij. Andere projecten doe ik wel, maar soms dus in samenwerking met een specialist op dat gebied om mijn klanten nog beter te kunnen helpen. Andersom help ik ook wel eens andere adviseurs. Daarnaast kan je niet alles alleen en heb je bij bepaalde projecten ook een partij nodig voor de diverse onderzoeken of bijvoorbeeld een advocaat die alles wettelijk checkt. Ik vind het heel leuk om het op deze manier toch een beetje samen te doen.”

 

Veel mensen zullen denken dat je saai werk hebt, wat vind jij er zo leuk aan?

“Elk project is anders en heeft andere uitdagingen. Elke gemeente is daarbovenop ook weer anders en heeft andere speerpunten. Ik krijg enorm veel energie om alles uit een project te halen wat erin zit en probeer daarbij zo creatief mogelijk te denken. Ik streef ernaar om het altijd zo goed, snel en goedkoop mogelijk te doen. Al is dat in sommige gevallen wel lastig, want met een bestemmingsplanwijziging ben je zo 2,5 jaar bezig. Extra leuk is het dat gemeenten mij ook weten te vinden voor hun projecten.”

image

Wat was het leukste aan dit jaar?

“Dat is niet per se een bepaalde gebeurtenis, maar vooral dat de groei van het bedrijf zo snel is gegaan en in wat voor tijd. In februari 2020 zijn we begonnen en in maart datzelfde jaar ging alles op slot. Dat was wel even spannend en ik had twijfels of het wel ging lukken. Maar erger dan dit zou het niet worden, dus als ik hierdoorheen kon komen dan was dat de ultieme test. Stiekem brengt dat thuiswerken ook wel veel kansen, want door het videobellen kan ik veel meer klanten helpen omdat ik veel minder tijd kwijt ben aan het autorijden.”

 

Wat was het minst leuke aan dit jaar?

“Dat ik door mijn gezondheid (nasleep van een auto-ongeluk) nog steeds wordt beperkt in mijn werk. Ik wil altijd heel veel, daardoor is het voor mij een uitdaging om een goede balans te vinden tussen voldoende rust en mijn werk. Het lukt mij nog niet om fulltime te werken en dat is soms best frustrerend. Maar gelukkig heb ik een hele lieve man die mij hierin enorm bijstaat en er afgelopen jaar voor heeft gezorgd dat ik mij helemaal op mijn bedrijf en gezondheid kon focussen.”

 

Welke plannen en doelen heb je voor komend jaar?

“Ik wil heel graag verder doorgroeien, zonder dat het ten koste gaat van mijn gezondheid. Daarnaast wil ik graag mijn kennis verbreden, dus er staan al een meerdere cursussen op de planning. Ruimtelijke ordening voor de paardenhouderij blijft de hoofdtak en daarbinnen wil ik mijn kennis nog verder verbreden over bijvoorbeeld de manier waarop we nu paarden houden en hoe dit in de toekomst nog beter kan. Zijn de maneges en stallen die we nu bouwen wel toekomstbestendig? Past de manier van paardenhouden in de maatschappelijke discussie? Moeten we het niet langzamerhand anders gaan doen zoals ook Duitsland al stappen aan het maken is en wat betekent dit voor de wet- en regelgeving? Ik wil meer meedenken en inspelen op het verbeteren van het vraagstuk dierenwelzijn om zo mijn klanten nog beter te kunnen helpen een mooi bedrijf neer te zetten. Ook maak ik me alvast klaar op de komende Omgevingswet die gepland staat voor 1 jan 2022.”

image

Een aantal cijfers en feiten op een rijtje:

Aantal lopende projecten: 43 (waarvan 73% paard gerelateerd)

Totaal aantal projecten afgelopen jaar: 65

Bestemmingsplannen in procedure: 20

Vergunningaanvragen: 21

Rijbak-adviezen: 16

Aankoopadvies: 8

Aantal uren procesbegeleiding: 312

Aantal geschreven blogs: 10

Aantal posts op Facebook: 43

Totale berichtenbereik op Facebook: 101.500 

 

Wist je dat…

…Mount advies ook mensen bereikt in België, Duitsland, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk op social media.

…een internationaal klantenbestand heeft.

….Feije toen ze 23 was tijdens een coaching sessie heeft aangegeven dat ze het liefst ruimtelijke ordening voor de paardenhouderij wilde doen, maar toen dacht dat daar geen vraag naar was.

….Feije helemaal niet houdt van regels volgen.

 

Heb je nog vragen? Ik sta graag voor je klaar.

Feije Smies - van Eijndhoven

Feije Smies - van Eijndhoven

Adviseur ruimtelijke ordening | Buitengebied | Paardenhouderij | Milieu