Hoe een klein project groot kan worden en uiteindelijk tot slaagt

Hebben jullie deze artikelen in het Eindhovense Dagblad ook voorbij zien komen in april?


De gemeente stond positief tegenover de plannen van vader en zoon, maar toch kregen ze geen vergunning om hun museum achter het huis te bouwen. Alles was al in kannen en kruiken en dus was dit een enorme teleurstelling.


Gelukkig heeft Feije samen met Vanlier bouwadvies zich hard gemaakt voor de heren in een stroef gesprek met de gemeente waarbij ze opties hebben aangedragen om alsnog een vergunning te kunnen verlenen. Deze vergunning is afgelopen week verleend, waardoor familie Bakermans nu gelukkig echt aan de gang kunnen gaan met het bouwen.


Het zal alleen geen officieel museum worden, maar een opslag en uitstalruimte voor oorlogsmaterialen van economische en maatschappelijke waarde, vanwege de woonbestemming van het perceel. Kleine groepjes mogen op afspraak de ruimte bezoeken. Het is fijn dat Loek en Thijs Bakermans nu eindelijk hun plannen kunnen uitvoeren.

https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/oorlogsmuseumpje-in-budel-komt-er-voorlopig-niet-na-weigering-bouwvergunning-dit-voelt-als-een-mes-in-de-rug~ac350e2c/?fbclid=IwAR0mJp1b8d-jJfJnMNLIme4DIIAdT4gh6X1MPcCaSJP2PrYvE3QEf2KYNsU

https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/thijs-en-loek-uit-budel-mogen-eindelijk-hun-oorlogsmuseum-bouwen-gemeente-krijgt-juridische-draai-om-de-oren~ac676536/?s=08&fbclid=IwAR07GoUFBWF5Pgii-zlJJXxscd-7hKvR5XT-7Mnph8C8k6vJnEQ_zH_q2jA

 

Heb je nog vragen? Ik sta graag voor je klaar.

Feije Smies - van Eijndhoven

Feije Smies - van Eijndhoven

Adviseur ruimtelijke ordening | Buitengebied | Paardenhouderij | Milieu