Paardenhouderij

Bij Mount advies is de wet- en regelgeving in ruimtelijke ordening en milieu ons vakgebied met een specialisatie in de paardenhouderij. Je hoeft ons niet uit te leggen waarom je een groomverblijf nodig hebt of een nieuwe buitenbak wilt. Wij spreken de taal van de ondernemers in deze sector en dat maakt het voor jou als klant wel zo makkelijk. Feije heeft jarenlange ervaring binnen de overheid en spreekt dus ook de taal van de gemeente wat een positief effect heeft op het proces.

image

Gespecialiseerd in paardenhouderij

Het paardenbeleid is niet heel eenduidig en het is elke keer weer zoeken naar hoe de gemeente het heeft opgeschreven, als ze überhaupt al iets hebben opgeschreven. En dan hebben we het nog niet eens over het beleid van de provincie, want daar komt het woord ‘paardenhouderij’ niet eens in voor. Dus hoe ga je dan toetsen of iets binnen de regels van de gemeente en provincie valt? Hoewel het ons werk is en we dit hartstikke leuk vinden, begrijpen we dat beleid en regelgeving voor veel ondernemers lastige materie is. We snappen best dat dit bij veel ondernemers ervoor zorgt dat de moed hen voor aanvang van de plannen al in de schoenen zinkt.

Bekijk onze diensten
image image

Totaalpakket

Mount advies begeleidt het hele project van A tot Z. In onze werkwijze begeleiden we het hele proces waardoor je geen losse eindjes krijgt. Vaak kunnen we het tot een positief einde brengen en krijgen we iets voor elkaar waarvan we vooraf dachten dat het niet kon. Je kunt bij Mount advies terecht voor onder meer:

 • Omschakeling naar paardenhouderij
 • Nieuwvestiging of verplaatsing
 • Vergroten bouwblok
 • Uitbreidingen van stallen/manege
 • Vergunningen aanleg buitenbak
 • Milieuvergunningen paardenhouderij
 • Wet natuurbescherming
 • Vergunningen voor wedstrijden en evenementen
 • Bedrijfswoning realiseren
 • Stagiaire-, groom en/of gastenverblijf realiseren
 • Nevenactiviteiten zoals zorg, recreatie en horeca
 • Schuilstal bouwen
 • Plaatsen verlichting buitenbak

Dit is zo maar een opsomming waarbij we jouw kunnen helpen. Andere vragen? Neem gerust contact op.

Neem contact op
image image image

Overheidsdiensten

In Mount advies vind je ook als overheid de juiste partij als je praat over adviesdiensten voor de paardenhouderij. Door tien jaar overheidservaring op het gebied van beleid, structuurvisie, bestemmingsplanen en projectbegeleiding (woningbouw en gebiedsontwikkeling) is Mount advies goed op de hoogte van de processen en wet- en regelgeving. We hebben grote affiniteit met het buitengebied met nadruk op de paardenhouderij. Klik hieronder voor meer informatie hierover.

Ga naar overheidsdiensten
image

Paddock & Pasture paradise

Door veel paardenhouders met een traditionele stal wordt een paddock & pasture paradise als alternatieve manier van paarden houden gezien. Dat is misschien ook wel zo, maar deze nieuwe vorm van paarden houden is in opkomst. Jaren terug had immers niemand een normaal zandpaddock en nu kunnen we niet meer zonder. Wij zien een paddock & pasture paradise als weer een volgende stap. Een paddock & pasture paradise (equihabitat, paardentuin, hoe je het ook wilt noemen) kan juist een verrijking van je locatie en bedrijf zijn. Zeker als de paarden in een paddock van 10 bij 10 (of vaak nog kleiner) de hele dag stilstaan, daag je in een paddock & pasture paradise deze paarden uit om meer te bewegen. Iets wat beter aansluit bij hun natuurlijke behoeftes. Ook is het een heel handig hulpmiddel om je paddocks of ook wel je hele terrein droog te houden en draagt het bij aan de biodiversiteit. Iets wat steeds belangrijker wordt bij het aanvragen van vergunningen. Een paddock & pasture paradise is meer dan een pad om je wei heen leggen en niet alleen bruikbaar voor een groepshuisvesting. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van paddock & pasture paradises?

Bekijk onze diensten
image

Wet natuurbescherming en paardenhouderij

Niet alleen nieuwe plannen kunnen je in aanraking brengen met de wet- en regelgeving, maar ook bestaande zaken zijn hierop van toepassing. Denk aan de Wet natuurbescherming. Veel paardenhouderijen heeft hiervoor (nog) geen vergunning. Als je hem niet hebt dan kun je een flinke boete krijgen. Iedereen die eerst dacht dat ze geen vergunning nodig hadden, hebben hem waarschijnlijk nu toch nodig. Dus al die paardenhouders moeten nu eigenlijk uitzoeken of ze die vergunning nodig hebben en of ze hem wel kunnen aanvragen. Mount advies helpt hier graag bij.

Ga naar Wet natuurbescherming & Paardenhouderij

Ook een vraag over paardenhouderij?

Feije Smies - van Eijndhoven

Feije Smies - van Eijndhoven

Nieuwsgierig? Ik sta graag voor je klaar.

Feije Smies - van Eijndhoven

Feije Smies - van Eijndhoven

Expert en strategisch adviseur hippische ruimtelijke ordening